گروه مهندسی اوژن اطلس سپهر

گروه مهندسی اوژن اطلس سپهر سال ۱۳۸۷ با تلاش جمعی از دانش آموختگان دانشگاه‌های تهران و بین‌المللی قزوین تاسیس گردید. مجموعه اوژن با عنایت خداوند متعال و با تلاس پرسنل پرتوان خود توانست در تولید محصولات پلی اتیلن در کشور به قطب قابل ملاحظه ای تبدیل شود.

گروه مهندسی اوژن اطلس سپهر

گروه مهندسی اوژن اطلس سپهر سال ۱۳۸۷ با تلاش جمعی از دانش آموختگان دانشگاه‌های تهران و بین‌المللی قزوین تاسیس گردید. مجموعه اوژن با عنایت خداوند متعال و با تلاس پرسنل پرتوان خود توانست در تولید محصولات پلی اتیلن در کشور به قطب قابل ملاحظه ای تبدیل شود.


مهمترین زمینه‌های فعالیت و ارائه خدمات گروه مهندسی اوژن اطلس سپهر به شرح ذیل می باشد:



۱. مشاوره، طراحی و اجرای سیستم‌های پکیج تصفیه فاضلاب شهری (انسانی – بهداشتی) و پکیج های تصفیه فاضلاب صنعتی

۲. طراحی و ساخت سیستم‌های تصفیه آب مانند سختی گیرها فیلتراسیون و دستگاه‌های اسموز معکوس (RO)

۳. انجام امور جمع آوری و انتقال فاضلاب های شهری و صنعتی (طراحی، مشاوره و اجرا)

۴. طراحی و ساخت انواع مخازن فایبرگلاس و پلی اتیلن جهت نگهداری سیالات مختلف

۵. طراحی و ساخت انواع سپتیک تانک و مخازن UABR و مخازن تصفیه بی هوازی

۶. تولید انواع موادهای شیمیایی مورد مصرف در تصفیه فاضلاب

۷. تولید انواع لوله های کاروگیت، اسپیرال در سایزهای مختلف

بایگانی

۴ مطلب در تیر ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

عدالت سرا (دفتر حقوقی مهسا باقری و جمعی از همکاران)، وکلای پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری، دارای چندین سال سابقه در امر وکالت در انواع دعاوی اعم از حقوقی، ملکی، خانواده، کیفری و … آماده ارائه خدمت در تمامی زمینه های حقوقی اعم از ارائه مشاوره و قبول وکالت می باشد.



تمکین به چه معناست؟

بعد از اینکه عقد نکاح بطور صحیح واقع شود، هر یک از زوجین (زن و مرد) در مقابل یکدیگر به انجام وظایف مشخصی متعهد می گردند، تمکین در واقع به معنای انجام وظایف زناشویی توسط زوجه (زن) می باشد. بطور مثال مطابق با قانون مدنی و قانون حمایت خانواده، از جمله وظایف زن این است که در منزلی سکونت داشته باشد که شوهر او انتخاب نموده است به شرط آنکه منزل، متناسب با شئونات زن انتخاب شده باشد. بنابراین سکونت زن در منزلی که شوهر او انتخاب می نماید یکی از موارد تمکین زن محسوب می شود.

در این ارتباط ماده ١١١٤ قانون مدنی مقرر میدارد:

"زن باید در منزلی که شوهر تعیین می کند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد."

مطلب مرتبط: چگونه می توان به شکل قانونی از شوهر نفقه گرفت؟!

انواع تمکین

تمکین به دو صورت می باشد:

  1. تمکین خاص
  2. تمکین عام

تمکین خاص چیست؟

تمکین خاص یعنی برقراری رابطه خاص جنسی و زناشویی میان زوجین.

در واقع تمکین خاص بمعنای اطاعت پذیری زن در مسائل جنسی و رابطه جنسی معقول با همسر خود می باشد.

تمکین عام چیست؟

تمکین عام بمعنای اطاعت کلی زن از شوهر در انجام امور زندگی مشترک می باشد.

ناشزه به چه معناست؟

به زنی که از انجام وظایف زناشویی در مقابل شوهر خود خودداری نماید، ناشزه می گویند. مطابق با قانون مدنی، به زن ناشزه نفقه تعلق نمی گیرد. ماده ١١٠٨ قانون مدنی مقرر میدارد:

"هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود."

تمکین چیست؟ عدم تمکین به چه معناست؟ تمکین چیست؟ عدم تمکین به چه معناست؟ - عدالت سرا
الزام به تمکین به چه صورت می باشد؟

در صورتی که زوجه (زن) بنا به هر علتی از شوهر خود تمکین (عام یا خاص) ننماید، در اینصورت مرد میتواند دادخواست الزام زن به تمکین را از طریق مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی ثبت نماید. بعد از ثبت دادخواست، پرونده از طریق دفتر خدمات قضایی به دادگاه خانواده محل اقامت زوجه ارسال می گردد. توصیه میگردد قبل از ثبت دادخواست الزام به تمکین، اظهارنامه ای با موضوع تمکین زوجه و بازگشت او به منزل، ارسال گردد.

بعد از ارجاع پرونده به دادگاه خانواده، پرونده به یکی از شعب ارسال می شود و بعد از آن وقت رسیدگی تعیین می شود و به طرفین ابلاغ می گردد. در جلسه رسیدگی، شوهر موظف است که ثابت نماید منزل و اسباب و اثاثیه ای متناسب با شئونات زن تهیه نموده است. در این مرحله کارشناس رسمی دادگستری توسط قاضی دادگاه تعیین می شود تا شرایط موجود را بررسی نماید و نظر خود را اعلام کند. در صورتی که ادعای مرد ثابت شود و حکم بر الزام زن به تمکین صادر گردد، پس از قطعیت رای مرد میتواند از دادگاه بدوی تقاضای صدور اجراییه را بنماید و با ارسال پرونده به اجرای احکام، حکم اجرا گردد.

نکته حائز اهمیت این است که به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی نمیتوان با توسل به زور یا تهدید زن را به خانه شوهر برگرداند. در این شرایط زن، ناشزه است و مستحق نفقه نمی باشد.

مطلب مرتبط: چگونگی انجام ملاقات فرزند مشترک بعد از وقوع طلاق

در کدام موارد زن میتواند از شوهر خود تمکین نکند؟

موارد ذیل عذرهای موجهی می باشند که زن مجاز به عدم تمکین است:

  • زمانی که مرد دچار امراض مقاربتی شده باشد که در اینصورت زن می تواند از تمکین خاص امتناع نماید.
  • استفاده زن باکره از حق حبس خود به شرطی که تمکین عام نکرده باشد.
  • اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می تواند مسکن علیحده اختیار کند و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه بر عهده شوهر خواهد بود. (ماده ١١١٥ قانون مدنی)
  • عدم تهیه منزل مناسب شان و شئونات زوجه
  • اگر زن در دوره عادت ماهانه باشد، می تواند از رابطه زناشویی با شوهر خودداری نماید.
تمکین چیست؟ عدم تمکین به چه معناست؟ تمکین چیست؟ عدم تمکین به چه معناست؟ - عدالت سرا
حق حبس چیست؟

حق حبس یعنی اینکه زن باکره میتواند در دفاع از الزام به تمکین خود بیان نماید تا زمانی که شوهر او تمام مهریه او را پرداخت نکند، میتواند از شوهر خود تمکین ننماید به این حق زن، "حق حبس" می گویند. بعضی از حقوقدانان معتقدند حتی اگر مرد دادخواست تقسیط مهریه را هم بدهد، حق حبس زن تا پرداخت آخرین قسط کل مهریه پابرجاست. در حالی که بعضی دیگر عقیده ای برخلاف نظریه فوق را دارند.

قابل ذکر است که اگر زوجه باکره از شوهر خود تمکین عام کرده باشد حتی اگر تمکین خاص نکرده باشد، حق حبس او از بین میرود.

مطلب مرتبط: نحوه مطالبه مهریه در عقد موقت

وظایف زوجین در مورد تمکین و پرداخت نفقه

در دادگاه مطالبه نفقه، زن موظف است که ثابت نماید که ناشزه نبوده است و از شوهر خود تمکین نموده است اما با تمام این اوصاف شوهرش نفقه او را پرداخت ننموده است چرا که ماده ١١٠٦ قانون مدنی عنوان کرده است که در نکاح دائم پرداخت نفقه از وظایف شوهر می باشد. به محض وقوع صیغه عقد، زن و شوهر در مقابل یکدیگر موظف به انجام وظایفی می شوند.

ماده ١١٠٢ قانون مدنی بیان میدارد:

"همین که نکاح بطور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می شود.‪"

در دادگاه الزام به تمکین نیز مرد باید ثابت نماید که زن به عناوین مختلف از تمکین امتناع نموده است و ناشزه محسوب می شود. در صورتی که زن از همسر خود تمکین ننماید، به او عنوان "ناشزه" اطلاق می گردد و بنابراین نفقه به او تعلق نمی گیرد مضاف بر اینکه ممکن است دادخواست طلاق یکطرفه او با دشواری های زیادی روبرو شود و نتواند طلاق بگیرد. در صورتی که مرد در این شرایط دادخواست طلاق بدهد، شرط نصف شدن دارایی زن و مرد در اینصورت از بین میرود.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری به صفحه تماس با ما مراجعه فرمائید.

  • اوژن اوژن اطلس سپهر
  • ۰
  • ۰


بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه قرارداد شراکت برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم قرارداد آشنا شوید.

 

قرارداد شراکت

«بنام دادآفرین دادگستر»

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ

ای کسانیکه ایمان آورده اید به عهد و پیمانهایتان وفا کنید.

 

قرارداد مشارکت مدنی ذیل بر مبنای ماده 10 قانون مدنی و بنا به توافق و تفاهم کامل طرفین فی مابین:

طرف اول قرارداد شراکت: خانم/ آقای ................... فرزند آقای ................... دارای شناسنامه شماره ................... صادره از ................... متولد ................... ساکن: ......................................................... تلفن: ...................

طرف دوم قرارداد شراکت: خانم/ آقای ................... فرزند آقای ................... دارای شناسنامه شماره ................... صادره از ................... متولد ................... ساکن: ......................................................... تلفن: ...................

ماده 1- موضوع قرارداد

موضوع قرارداد عبارت است از مشارکت (شراکت) طرفین بالمناصفه و متساویاً (یا مطابق سهم شراکت) جهت راه اندازی و کسب و کار مغازه/ سوپرمارکت/ فست فود/ خدمات رایانه ای/ پوشاک/ کارگاه/ فروشگاه/ و ...

ماده 2- تابعیت قرارداد

این مشارکت از هر لحاظ دارای تابعیت ایرانی است.

ماده 3- مکان اجرای قرارداد شراکت

مکان و مرکز اصلی این شراکت در تهران/ اصفهان/ شیراز/ ... به نشانی خیابان ........................................................... (آدرس مکان و کسب و کار) می باشد.

ماده 4- مدت قرارداد

مدت این شراکت از تاریخ ............... ماه یکهزار و سیصد و ............... شمسی به مدت ............... سال تمام خورشیدی می باشد.

ماده 5- سرمایه و مبلغ کل قرارداد

کل سرمایه این مشارکت مبلغ ........................ ریال است که تماماً و نقداً و بالمناصفه و بالنسبت سهم از طرف مشارکت کنندگان مرقوم تادیه و به قرار زیر پرداخت گردیده است.

شریک اول خانم/ آقای ................ فرزند ................ به شماره شناسنامه ................ مبلغ به عدد ................ ریال به حروف ......................................................................... ریال سهیم شده است.

شریک دوم خانم/ آقای ................ فرزند ................ به شماره شناسنامه ................ مبلغ به عدد ................ ریال به حروف ......................................................................... ریال سهیم شده است.

ماده 6- ارزش هر سهم مشارکت

با توافق طرفین شراکت، هر یک سهم به مبلغ ...................... ریال تعیین شده است و تعداد کل سهام .............. عدد سهم ...................... ریال از مبلغ کل تعیین شده است.

ماده 7- میزان سهم شرکاء

سهم هر شریک با توجه به ماده 6 به قرار زیر است.

شریک اول خانم/ آقای ....................... تعداد .................. سهم از کل سهم در شراکت می باشد.

شریک دوم خانم/ آقای ....................... تعداد .................. سهم از کل سهم در شراکت می باشد.

ماده 8- شرکاء با توافق و همکاری و هماهنگی طرفین نسبت به استفاده از مبلغ سهام شراکت در رهن و اجاره و خرید و تجهیز ملزومات و کالا و محصولات و مجوزهای کاری محل کسب و کار به قرار زیر اقدام کرده اند.

شریک اول خانم/ آقای ................ از سهم شراکت خود مبلغ ................ ریال بایت رهن و اجاره مکان کسب و کار و مبلغ ................ ریال بابت ................ و مبلغ ................ ریال بایت ................ پرداخت کرده است.

شریک دوم خانم/ آقای ................ از سهم شراکت خود مبلغ ................ ریال بایت تجهیز وسایل و ملزومات محل کسب و کار و مبلغ ................ ریال بابت ................ و مبلغ ................ ریال بایت ................ پرداخت کرده است.

بیشتر بخوانید: نمونه قرارداد معاوضه

ماده 9- تقسیم و سود و زیان شراکت

هر یک از شرکاء در پایان هر ماه کاری و پایان مدت قرارداد پس از کسورات هزینه های انجام شده و با توجه به تعداد سهم خود هم در سود شراکت و هم در زیان شراکت بالمناصفه متعهد و متضمن پرداخت نسبت به طرفین می باشند.

تقسیم سود علی الحساب هر یک از شرکا پس از کسر کسورات و هزینه های انجام شده به قرار زیر است.

سود شریک اول خانم/ آقای ........................ ریال ماهانه

سود شریک دوم خانم/ آقای ........................ ریال ماهانه

تبصره: پرداخت و تقسیم سود قطعی هر یک از شرکاء هر سه ماه یکبار بعد بررسی و تراز دفاتر و فاکتورها و اسناد حسابداری و سایر هزینه ها و سود و زیانهای انجام شده به طرفین شراکت پرداخت و تادیه می شود.

ماده 10- وظایف شرکاء

وظایف شرکاء عبارت است از:

         
  1. شرکاء متعهد به همکاری و مدیریت مستمر و دائم در این مشارکت در مدت مرقوم در مکان کسب می باشند.
  2.      
  3. شرکاء متعهد به افتتاح حساب جاری مشترک نزد یکی از بانکهای کشور بنام طرفین.
  4.      
  5. شرکاء متعهد به تمرکز عملیات ریالی این مشارکت در حساب جاری مزبور.
  6.      
  7. شرکاء متعهد به تهیه و خرید و ساخت و توزیع و فروش در مرکز اصلی این مشارکت نسبت به امور موضوع این قرارداد.
  8.      
  9. شرکاء متعهد به تادیه هزینه های ناشی از انجام موضوع قرارداد اعم از دستمزد، کارمزد، بهای خرید و سایر هزینه های جنبی و بالاسری با توافق طرفین.
  10.      
  11. شرکاء متعهد به تادیه مالیات، عوارض، بیمه، هزینه های مصرفی آب و برق و گاز و تلفن و حمل و نقل و تدارکات و سایر هزینه های پیش بینی نشده با توافق طرفین می باشند.
  12.      
  13. شرکاء متعهد به حفاظت از ابواب و اموال جمعی و تحت تصرف در رابطه با موضوع این قرارداد با قید اینکه برای حفاظت مزبور ضامن می باشند.
  14.      
  15. شرکاء متعهد به جلوگیری از تضییع و تفریط و اسراف و تصریف و همچنین ضامن اموالی که در رابطه با این قرارداد تحویل همدیگر می شود از ابتدای کار لغایت تا زمان تسویه حساب خواهند بود.
  16.      
  17. شرکاء متعهد به بستن حسابهای این مشارکت در پایان هر سال شمسی از مدت و نیز در پایان این قرارداد و تنظیم و امضای ترازنامه عملیات سالانه در پایان هر سال شمسی و صورت حساب های سود و زیان می باشند.
  18.      
  19. شرکاء متعهد به ضمیمه نمودن صورت موجودی برداری از نقدینگی های ریالی و جنسی و اعم از مواد اولیه و کالاها و محصولات در حال فروش یا انبار شده و یا ساخته شده به قیمت خرید در دفاتر و فاکتورهای تعیین شده برای عملیات ترازنامه دفتری ماهانه و سالانه می باشند.
  20.      
  21. تسلیم سهم سود ماهانه و سالانه این مشارکت در ازای دریافت رسید کتبی و درج در دفاتر مشترک در پایان هر ماه و هر سال شمسی باشد.
  22.      
  23. شرکاء متعهد به تصفیه حساب کامل در پایان مدت قرارداد و با دریافت گواهی کتبی مفاصا حساب و بیمه و مالیات و سایر هزینه های جاری انجام شده محل کسب و کار می باشند.
  24.      
  25. شرکاء متعهد می شوند انجام سایر امور پیش بینی نشده در رابطه با حسن جریان این قرارداد همکاری بامنصفانه انجام دهند.

ماده 11- دارندگان حق امضاء کلیه چکهای صادره عهده حسابهای مشترک موضوع بند (2) ماده 10 این قرارداد، طرفین این قرارداد می باشند که صرفاً و فقط حق برداشت از آن حساب متفقاً با طرفین است.

ماده 12- کلیه عملیات محاسباتی و حسابداری و مالی این مشارکت باید در دفاتر به طریقه حسابداری ثبت گردد که صفحات اول و آخر دفاتر مزبور قبل از ثبت هر عمل حسابداری باید با قید تعداد صفحات داخل آن دفاتر و شماره گذاری کردن به امضاء طرفین برسد و ارائه هر دفتر حسابداری یا دفاتر دیگر از سوی هر یک از طرفین که صفحات اول و آخر آن به شرح بالا به امضای طرفین نرسیده باشد، فاقد اعتبار است.

ماده 13- شرکاء حق هیچگونه اعمال خدشه، تراشیدگی، پاک کردن، الحاق و نظایر آنرا که از مصادیق جعل به شمار می رود در دفاتر و صورتحساب های موجودی ها و فاکتورهای تنظیمی ندارد. مگر در موارد سهوی که به اطلاع طرفین شراکت می رسد.

ماده 14- شرکاء حق هیچگونه واگذاری نسبت به ملک مرکز اصلی این مشارکت را که امانتاً به وی سپرده شده است تحت هیچ عنوانی از عناوین از قبیل: نمایندگی و وکالت و صلح حقوق و اجاره و غیره را ولو مشاعاً و مفروزاً، جزئاً یا کلاً از اصل یا مازاد به دیگری حتی به اقربای نسبی یا سببی خویش به هیچ صورت و به هیچ نحوی از انحاء ندارد. (مگر با توافق و امضای طرفین و الحاق به قرارداد اصلی)

ماده 15- چنانچه شرکاء در طریقه اعمال مدیریت محل کسب و کار به تشخیص خود تخلف یا ایرادی مشاهده نمود و یا آنکه با درایتی که در باب اشتغال به تجارت دارد عملیات موضوع این قرارداد را به طریقی که عامل شریک آنرا اداره می نماید مقرون به صلاح و صرفه نیابند صرفاً بنا به تشخیص خود حق فسخ این قرارداد را به طور یک جانبه و بدون انتظار هیچگونه حکمی از مراجع ذیصلاح دارند و غیر قابل اعتراض بوده و لازم الاجرا است و سایر شرکاء باید در مدت زمان ............... دو ماه ......... نسبت به تسویه حساب و فسخ قرارداد اقدام کنند.

ماده 16- شریک حق ندارد بدون موافقت قبلی و کتبی سایر شرکاء هیچگونه حقی از حقوق خود را در مورد سهم الشرکه خود جز «وکلا» عینا و منفعتا تحت عنوان هیچ یک از عقود به دیگری واگذار نماید. همچنین شریک حق تقاضای افراز مال مشترک را تا تسویه کامل مشارکت را از خود سلب و ساقط نمود.

ماده 17- شریک متعهد گردید که به هیچ وجه زاید بر میزان سرمایه مشارکت به انجام معامله و ایجاد تعهدات مالی مبادرت ننماید.

ماده 18- از انقضای مدّت این قرارداد و یا از تاریخ وقوع فسخ موضوع ماده 13 این قرارداد شرکاء متعهد و ملتزم به تصفیه حساب این قرارداد با شریک بوده و سهمیه شریک طبق مفاد این قرارداد در مقابل دریافت رسید به شریک فسخ کننده تادیه و تحویل دهد و به هر حال از انقضای مدت یا از تاریخ وقوع فسخ شریک فسخ کننده حق دارد جهت تحویل گرفتن سهم و سهمیه خود اعم از سود و نقدینگی ها و موجودی های کالا اعم از مواد اولیه و کالای در حال ساخت یا ساخته شده و تجهیزات و ملزومات و ... از سایر شرکاء اقدام یا به طریق دیگر قانونی جهت اجرای مفاد این قرارداد رجوع نماید.

ماده 19- در صورت وقوع حادثه غیرقابل پیش بینی (حوادثی همچون اعتصاب٬ شورش و یا اعتراض منجر به بحران، سیل و زلزله و آتش سوزی، پلمپ و سرقت و سایر معضلات اجتماعی) که طرفین در وقوع آن دخالت نداشته اند اجرای قرارداد غیرممکن گردد هر یک از طرفین مکلف هستند ظرف مدت .......... روز طرف دیگر را از وقوع حادثه مطلع نمایند و حداکثر تلاش خود را جهت رفع وضعیت قوه قاهره اعمال کنند. تبصره 1: چنانچه با وجود انقضاء مدت دو ماه از تاریخ وقوع قوه قاهره، شروع مجدد قرارداد امکان پذیر نباشد هر یک از طرفین حق دارد قرارداد را خاتمه تلقی نموده و به طرف دیگر ابلاغ نماید. در صورت رفع قوه قاهره قبل از دو ماه، اجرای قرارداد از زمان توقف ادامه می یابد. تبصره 2: زیان احتمالی ناشی از بحران اقتصادی یا فورس ماژور (قوه قهریه) نیز بر مبنای سهمیه سرمایه باید محاسبه گردد.

ماده 20- آنچه که موجودی های کالا اعم از کالا و محصولات و مواد اولیه و کالای در حال ساخت و ساخته شده در پایان مدت این قرارداد یا لدی الفسخ در مرکز اصلی کسب و کار یا در نزد شرکاء موجود باشد نیز باید بالمناصفه تقسیم گردد.

ماده 21- دریافت مفاصا حسابهای مالیاتی، بیمه، عوارض ناشی از انجام این قرارداد نیز از جمله وظایف تمام شرکاء است.

ماده 22- در صورت بروز اختلاف در تفسیر هر یک از مفاد این قرارداد طرفین موضوع اختلاف را به خانم/ آقای ................ که به عنوان داور این قرارداد تعیین شده است ارجاع خواهند نمود و رای داور مزبور قاطع و و لازم الاجرا است. در صورت اعتراض به محاکم قانونی مراجعه می شود.

ماده 23- طرفین می توانند در صورت توافق و تراضی نسبت به تمدید کتبی این قرارداد قیام نمایند.

ماده 24- در صورت فوت هر یک از شرکاء قرارداد فرد فوت شده از تاریخ فوت فسخ می شود و سایر شرکاء ملزم و متعهد نسبت به تسویه حساب با وارث یا نماینده یا وکیل شریک فوت شده تا تاریخ فوت می باشند.

ماده 25- شرکاء متعهد می شوند هرگونه خسارت و ضرر و زیانی نظیر آتش سوزی و سرقت، تخریب، حیف و میل، بد حسابی و ... که ناشی از اشتباه و سهل انگاری عمدی هر یک از شرکاء باشند با مسئولیت جبران خسارت و ضرر و زیان بنماید و سایر شرکاء در این مورد مسئول نیستند. (تعیین عمد و سهل انگاری و اشتباه هر یک از شرکاء بر عهده داور طرفین و یا مراجع قانونی است.)

ماده 26- این قرارداد در 2 نسخه و در 26 ماده، که هر 2 نسخه متحد المتن و دارای اعتبار یکسان و واحد است تنظیم و امضاء شده و پس از امضاء میان طرفین مبادله گردید و لازم الاجرا است.

محل امضای شریک اول قرارداد شراکت      محل امضای شریک دوم قرارداد شراکت

 

شهود قرارداد شراکت 1- خانم/ آقای ...................... امضاء 2- خانم/ آقای ...................... امضاء 3- خانم/ آقای ...................... امضاء

 

با وجود این قرارداد شراکت که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این قرارداد شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.

  • اوژن اوژن اطلس سپهر
  • ۰
  • ۰

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه رای تایید انفساخ قرارداد و رد دعوی اعتراض شخص ثالث برایتان قرار داده ایم تا با نحوه صدور رای در این زمینه آشنا شوید.

این نمونه رای که از شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان مازندران صادر شده است درباره این موضوعات می باشد: شرط انفساخ در مبایعه نامه، تایید انفساخ قرارداد، منفسخ شدن قرارداد، شرط انحلال قرارداد، رای تایید انفساخ قرارداد

 

چکیده رای

در صورت وجود شرط انفساخ در مبایعه نامه، با صدور گواهینامه عدم پرداخت چک در تاریخ سررسید معامله منفسخ می شود.

 

رای دادگاه تجدیدنظر

در خصوص تجدیدنظر خواهی آقای … به وکالت از آقای … بطرفیت آقای … به وکالت آقای … آرائی از دادنامه شماره … صادره از شعبه ۷ دادگاه عمومی حقوقی بابل که متضمن حکم به تایید انفساخ قرارداد عادی (بیع نامه) شماره … و محکومیت تجدیدنظر خواه به پرداخت مبلغ ۲۷۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال بابت الباقی وجه التزام و پرداخت مبلغ ۸/۹۹۸/۸۰۰ ریال بابت هزینه دادرسی و مبلغ ۷/۷۵۲/۲۴۰ ریال بابت حق الوکاله وکیل در حق تجدیدنظر خوانده بشرح استدلال و استناد مندرج در متن رای می باشد. همچنین در خصوص دعوای ورود ثالث آقای … با وکالت بعدی آقای … بطرفیت ۱) آقای … ۲) آقای … به خواسته رد دعوای خواهان نخستین به خواسته تایید انفساخ قرارداد عقد بیع موضوع فروش نامه عادی 09/07/1397 می باشد. با توجه به محتویات پرونده، توجها به متن دستنوشته ذیل ۵_۲ بیع نامه مستند دعوی (راجع به شش دانگ یک قطعه زمین به مساحت ۱۹۲/۶۰ مترمربع واقع در بابل …) که اشعار دارد «در صورتی که یکی از چکهای قید شده در این مبایعه نامه از طرف خریدار در موقع مقرر پاس نگردد معامله منفسخ گردیده و خریدار موظف است خسارت عدم انجام تعهد را پرداخت نماید. لازم به ذکر است که مبلغ خسارت برابر با پانصد میلیون ریال بوده است …» مستفاد می شود که با صدور گواهینامه عدم پرداخت چک شماره … به سررسید 28/09/1397 در همان تاریخ سررسید معامله منفسخ شده است. دفاع تجدیدنظر خواه و وکیل وی به اینکه بعلت ضامن بودن در قرارداد شماره … و امکان بسته شدن حساب در تاریخ 24/09/1398 یا 23/09/1398 به تجدیدنظر خوانده گفته که چک را به بنگاه بیاور تا نقدا پول را دریافت کنی و نیز این اظهار آنان که در 25/05/1398 که حساب بسته شد به بنگاه دار آقای … مراجعه که او با تجدیدنظر خوانده تماس گرفته و درخواست حضور در بنگاه و عودت چک و دریافت پول نقد کرد حتی بعد از برگشت چک در همان روز او را جلوی بنگاه دیده و در حضور دو گواه … و … سوال کرد چرا برگشت زد گفت من فراموش کردم می توانی رفع اثر کنی گفتم برویم بنگاه او گفت می روم ماشین را از دوبله در می آورم که نیامد، وارد نیست. زیرا در گواهینامه عدم پرداخت بانک محال علیه علت عدم پرداخت عدم کفایت موجودی اعلام شد بعلاوه در گواهی استنادی تجدیدنظر خواه مندرج در ذیل پرینت حساب وی که حاوی مهر بانک و بدون امضا و مشخصات و سمت صادر کننده است گزارش شد که حساب مشارالیه در تاریخ های 29/09/1397، 25/09/1397 و 21/09/1397 مسدود بود. بنابراین در تاریخ سررسید چک حساب وی مسدود نبوده است. از طرفی استناد به اظهار بنگاه دار آقای … به جهت اینکه مشارالیه مدعی صحبت با تجدیدنظر خوانده بصورت تلفنی است در موضوع شهادت مدعی محسوب و گواهی وی موثر در اثبات ادعا نمی تواند باشد هم چنین اظهارات تجدیدنظر خواه بعد از برگشت چک در حضور دو گواه استنادی به جهت انحلال بیع موثر بر عقد منحله نمی شود. از طرفی متعهد باید طبق قرارداد که قانون حاکم بین طرفین است و در محل و زمانی که آن را تعهد نمود اجرا نماید. همچنین شرط منفسخ شدن قرارداد با عدم پرداخت وجه چک، شرط به نفع تجدیدنظر خوانده بوده که اسقاط آن نیاز به اراده انشایی او دارد که دلیلی بر اسقاط آن ارائه نشد. بنابراین تجدیدنظر خواهی به کیفیتی نیست که نقض رای را فراهم آورد رای از حیث رعایت اصول و قواعد دادرسی فاقد اشکال موثر است هم چنین دعوای وارد ثالث با عنایت به مراتب مردود است مستندا به مواد ۱۹۷ و ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد تجدیدنظر خواهی رای تجدیدنظر خواسته را نتیجتا تایید و حکم به بطلان دعوی وارد ثالث صادر می نماید. آرای صادره حضوری و قطعی است.

مستشاران شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان مازندران

عسگری عباسیان - ساسان خواجه خسان

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در عدالت سرا اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدیدنظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.

  • اوژن اوژن اطلس سپهر
  • ۰
  • ۰

دعوای اثبات اقاله چیست؟

اقاله در لغت به معنای برهم زدن و فسخ معامله با رضایت می باشد. در اصطلاح علم حقوق، اقاله یا تفاسخ بمعنای تراضی دو طرف عقد بر انحلال و زوال آثار آن در آینده تعریف شده است و یکی از اسباب سقوط تعهدات می باشد. دعوای اثبات اقاله دعوایی است که به موجب آن خواهان دعوا، مدعی این امر می باشد که عقدی میان او و خوانده دعوا منعقد گردیده است اما با تقدیم دادخواست اثبات اقاله، مدعی بر هم زدن این عقد همراه با توافق هر دو طرف می باشد. فی الواقع خواهان دعوا کسی است که مدعی وقوع اقاله است و خوانده دعوا نیز طرف مقابل می باشد. این دعوا در زمره دعاوی مالی می باشد که خواهان می بایست هزینه دادرسی دعاوی مالی را پرداخت نماید.

نکته مهم این است که دعوای اثبات اقاله، مخصوص عقود لازم می باشد. عقد لازم در ماده ۱۸۵ قانون مدنی این چنین تعریف شده است:

«عقد لازم آن است که هیچ یک از طرفین معامله حق فسخ آن را نداشته باشند مگر در موارد معینه»

دعوای اثبات اقاله نیز همانند سایر دعاوی نیازمند تقدیم دادخواست می باشد که می بایست تمامی شرایط مقرر در مواد ۴۸ و ۵۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی را اعم از اینکه دادخواست به زبان فارسی باشد و امضای خواهان نیز حتما ذیل آن رعایت گردد و ... شامل شود.

مطلب مرتبط: اقاله چیست و چه شرایطی دارد؟

خواهان دعوای اثبات اقاله می بایست در دادخواست تقدیمی خود، خواسته ای را مبنی بر اثبات اقاله قرارداد مورخ ... را مطرح نماید. مرجع صالح در رسیدگی به این دعوا، دادگاه عمومی حقوقی محل اقامت خوانده می باشد اما اگر دعوایی سابقا در دادگاهی مطرح شده باشد، دعوای اثبات اقاله بعنوان دعوای تقابل در همان دادگاه مطرح می گردد.

ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی مقرر نموده است:

«شروع رسیدگی در دادگاه مستلزم تقدیم دادخواست می باشد. دادخواست به دفتر دادگاه صالح و در نقاطی که دادگاه دارای شعب متعدد است به دفتر شعبه اول تسلیم می گردد.»

ماده ۵۱ قانون آیین دادرسی مدنی مقرر نموده است:

«دادخواست باید به زبان فارسی در روی برگ‌های چاپی مخصوص نوشته شده و حاوی نکات زیر باشد:

  1. نام، نام خانوادگی، نام پدر، سن، اقامتگاه و حتی‌الامکان شغل خواهان. تبصره - در صورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود مشخصات وکیل نیز باید درج گردد.
  2. نام، نام خانوادگی، اقامتگاه و شغل خوانده.
  3. تعیین خواسته و بهای آن مگر آنکه تعیین بها ممکن نبوده و یا خواسته، مالی نباشد.
  4. تعهدات و جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند به طوری که مقصود واضح و روشن باشد.
  5. آنچه که خواهان از دادگاه درخواست دارد.
  6. ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد، از اسناد و نوشتجات و اطلاع مطلعین و غیره، ادله مثبته به ترتیب و واضح نوشته می شود و اگر دلیل، گواهی گواه باشد، خواهان باید اسامی و مشخصات و محل اقامت آنان را به طور صحیح معین کند.
  7. امضای دادخواست دهنده و در صورت عجز از امضاء، اثر انگشت او.

تبصره ۱- اقامتگاه باید با تمام خصوصیات از قبیل شهر و روستا و دهستان و خیابان به نحوی نوشته شود که ابلاغ به سهولت ممکن باشد.

تبصره ۲- چنانچه خواهان یا خوانده شخص حقوقی باشد، در دادخواست نام و اقامتگاه شخص حقوقی نوشته خواهد شد.»

مطلب مرتبط: نمونه قرارداد اقاله

نحوه اقامه دعوای اثبات اقاله

دعوای اقاله به دو طریق می تواند مطرح گردد:

  1. طرح دعوای اثبات اقاله بعنوان دعوای نخستین
  2. طرح دعوای اثبات اقاله بعنوان دعوای متقابل

در طرح دعوای اثبات اقاله بعنوان دعوای نخستین، خواهان دعوا مدعی می باشد که معامله فی مابین او و خوانده، بموجب توافقی برهم زده شده است. جهت اثبات این امر لازم است که یک قرارداد لازم الاجرا میان طرفین و هم چنین توافق کتبی یا شفاهی ناشی از برهم زدن معامله موجود باشد. فی الواقع اقاله زمانی رخ می دهد که طرفین، یک قرارداد لازم الاجرا را منعقد نموده اند و سپس با توافق یکدیگر آن را برهم می زنند. همچنین این توافق، جهت برهم زدن عقد سابق نیز ممکن است شفاهی باشد و یا کتبی.

در طرح دعوای اثبات اقاله بعنوان دعوای متقابل، خوانده دعوای اصلی مدعی این امر می باشد که حقی که خواهان بر اساس آن اقامه دعوا نموده است، بر اساس توافقات میان طرفین اقاله گردیده است فلذا وی دعوای اثبات اقاله را بعنوان دعوای متقابل در همان دادگاه رسیدگی کننده به دعوای اصلی مطرح می نماید. جهت طرح دعوای اثبات اقاله بعنوان دعوای متقابل، می بایست خوانده دعوای اصلی، این دعوا را به شرط آنکه با دعوای اصلی دارای ارتباط کامل و یا منشا واحد باشد، تا پایان جلسه اول دادرسی مطرح نماید.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری به صفحه تماس با ما مراجعه فرمائید.

  • اوژن اوژن اطلس سپهر